over irene cecile 

Figuur 4: Ik ben Irene

Ik ben Irene. Mooie dingen, daar hield ik altijd al van. Daarom studeerde ik Biologie, aan de Universiteit Leiden. Vijf jaar mooie dingen kijken: cellen, mieren, landschappen. Ik studeerde af in de richting Communicatie: andere mensen laten zien hoe mooi de dingen zijn. Ik maakte educatief materiaal voor een museum en lesmateriaal voor middelbare scholieren. Daarvan verzorgde ik de inhoud, maar ook de vormgeving, illustraties en fotografie.

Vlak na mijn afstuderen begon ik met een nieuwe studie: Fotografie, aan de Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Daar leerde ik mooie dingen maken. En dat er nog iets belangrijkers is dan schoonheid: dat iets communiceert. Dat beeldtaal vaak slechts weinig aandacht krijgt, maar enorm krachtig kan zijn.

Ik maakte een website, voor mijzelf. Mensen vonden mijn website bijzonder, vroegen: kun je die van mij ook maken? En als dan ineens drie (en bijna vier) van je websites in boeken opgenomen worden met de “beste, mooiste, effectiefste en innovatiefste websites ter wereld”, dan weet je dat je het goed doet.

En daar ben ik nu. Webdesigner, vormgever, fotograaf, illustrator. Kijk maar op www.irenececile.com.

En daarnaast ben ik gewoon een meisje. Ik houd van blote voeten in het gras, van gezellig met vrienden, van onverwachte schoonheid, van thaise curry en van lege schriftjes.

meer irene